Texel verliest van Feyenoord

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond uit in Rotterdam met 4-2 verloren van de zaalvoetballers van Feyenoord Futsal.

Het was een wedstrijd waar Texel eigenlijk een punt uit had moeten overhouden, maar dat lukte niet. De eerste helft begon in een matig tempo en kwam pas los nadat Feyenoord de 1-0 had gescoord. Rinus Wesselman maakte gelijk, maar pal daarop maakte Feyenoord de 2-1 wat meteen de ruststand was.

Na de rust wilde Texel meer durf tonen en in een hoger tempo spelen, omdat er kansen lagen, maar het kwam er in de tweede helft niet uit. De ploeg kwam 4-1 achter. Lesley Koning scoorde kort voor tijd nog 4-2, maar dat was niet meer toereikend om Feyenoord Futsal van de overwinning af te houden. De wedstrijd werd als gevolg van het coronavirus zonder publiek gespeeld.

Texel staat nu na drie wedstrijden in de eredivisie van het zaalvoetbal op de elfde plaats met drie punten uit drie wedstrijden. De eerste wedstrijd thuis in de TXL sporthal in Den Burg tegen Volendam werd met 9-3 gewonnen, de wedstrijd die daarna volgde tegen FC Eindhoven werd uit met 8-3 verloren. Bij die wedstrijd was de ploeg uit Eindhoven een maatje te groot voor Texel.

De Texelaars spelen komende zaterdag opnieuw in de TXL sporthal en dan is ZVV Den Haag de tegenstander.

Die ploeg staat op het moment op de veertiende plaats op de ranglijst van de zestien teams die dit seizoen in de eredivisie van het zaalvoetbal spelen. Dat is met maximaal honderd volwassenen op de tribune. De toegangsbewijzen worden verdeeld onder de mensen die een seizoenkaart van Texel Futsal hebben.