Het plan van "Vrienden van het het Jac. P. Thijssepark".
Het plan van "Vrienden van het het Jac. P. Thijssepark". Foto: Vrienden van het het Jac. P. Thijssepark

Nog een alternatief plan ijsbaan

De stichting 'Vrienden van het Jac. P. Thijssepark, een stichting die zich inzet voor het behoud van de ijsbaan, heeft een alternatief plan ingediend voor de ijsbaan. Ondanks dat er wederom voor parkeren op deze plaats werd gestemd door de gemeenteraad, blijft de actiegroep strijdvaardig.

De stichting wil van het gebied een "natuur/recreatie/sport/cultuur/educatie/activiteiten-gebied" maken dat voor iedereen toegankelijk is, maar met name gericht op de Texelaar zelf. In het plan is ruimte voor onder meer een trimbaan, een basketbal- en voetbalveld, een voedseltuin en een kleinschalig evenementen terrein met bomen en een buitentheater/ lokaal. "Uiteraard kan dit plan nog te allen tijde worden aangepast in overleg met andere belanghebbenden. Parkeerplaatsen passen niet in onze visie", benadrukken Sjakkeliene Klaassen en Pieternel Geurz nog maar eens.

Klaassen en Geurtz zien goede mogelijkheden voor een combinatie van allerlei aspecten, ingegeven door het feit dat het park omringd zal gaan worden door diverse maatschappelijke organisaties: OSG, OCT, Gezondheidscentrum, de Texelse Reede, BSO, Het Cultuurcentrum en Young4Ever. "Denk maar aan cultuur- en natuurbeleving, outdoor theater en educatie, lessen in groenonderhoud, het opdoen van kennis over het kweken van voedsel voor jonge kinderen, lekker bewegen voor iedereen zoals hardlopen, trimmen, voetbal, handbal en basketbal en nog veel meer maar ook echte bewegingslessen", schrijven ze.