Positieve testen Texel afgelopen week verder gestegen in aantal

Het aantal positieve testen op Texel is afgelopen week opnieuw toegenomen.

Volgens het dashboard van de Rijksoverheid waren er afgelopen week vooralsnog vier nieuwe positieve testen. Texel blijft daarmee binnen de veiligheidsregio Noord-Holland Noord een gebied waar de aantallen naar verhouding sneller toenemen dan in de rest van de regio. Ter illustratie: vorige week werden bij de teststraat van de GGD in Den Burg in totaal 126 testen uitgevoerd, waarvan er 14 positief waren. Dat is een percentage van liefst elf procent. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen op Texel ligt rond de 25 sinds afgelopen maart.

Op het moment zijn er ook nog steeds aardig wat Texelaars met verkoudheidsklachten voor wie het raadzaam is testen aan te vragen. Dat gaat nog steeds lastig; de teststraat op Texel heeft een capaciteit van circa 125 testen per week (25 per dag, in het weekend is de teststraat dicht) waardoor er alsnog geregeld Texelaars naar Den Helder of verder worden verwezen.

Het duurt als gevolg van de drukte vaak ook langer dan 48 uur voordat de uitslag van de test wordt doorgebeld. Praktisch op dat gebied is om naar de site https://coronatest.nl/ te gaan. Daar kan na het ondergaan van een test met behulp van de DigiD zelf nagezocht wordt wat de uitslag van de test is. De Texelse huisartsen doen het verzoek om een positieve uitslag ook door te geven aan de eigen huisarts.