Het centrum van Den Burg deze zomer.
Het centrum van Den Burg deze zomer. Foto: Jeroen van Hattum

Toch shoppen met winkelen op afspraak

Al sinds de 'intelligente lockdown' van maart zit Carolina Zijm uit Den Burg thuis. Het centrum is doorgaans zo druk dat ze het als 'risicogroeper' niet aandurft te gaan winkelen. Noodgedwongen doet ze veel van haar inkopen dus op internet, maar daar lijkt nu verandering in te komen en dat dankzij een initiatief dat ze zelf opstartte.

"Ik heb een niet werkend immuunsysteem en ben dus heel erg vatbaar voor epidemieën zoals corona. Ik durf echt het centrum niet in, het was echt te druk deze zomer en dat zeiden veel winkeliers die ik sprak ook overigens. Mensen mogen geloven wat ze willen, maar ik neem het risico niet, daarvoor ben ik te zuinig op mijn gezondheid", vertelt Carolina.


Carolina neemt dan ook geen halve maatregelen. Aangezien haar man ook tot de risicogroep behoort, houden ze bij een verkoudheid al sterk rekening met elkaar. "Wij hebben een groot huis, dat scheelt nog. Mijn man werkt op kantoor bij een schildersbedrijf, maar doet voor zijn werk geen offertes meer bij mensen in huis. Hij wil niets mee naar huis nemen natuurlijk. Mijn kinderen die in de horeca werken zie ik niet, mijn kleinkinderen zie ik alleen sporadisch op afstand. Het is heel vervelend. Ik ben blij dat ik gezond ben, maar ik wil ook graag weer naar buiten, mensen zien."

De handschoen opgepakt

In plaats van spreekwoordelijk in een hoekje te gaan huilen, pakte Carolina de handschoen op. Ze probeerde een gesprek met de burgemeester te krijgen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. "Nee, die gaf niet thuis. Toen ben ik gaan rondbellen met bedrijven en heb ik contact gezocht met ondernemersvereniging Den Burg, winkelhart van Texel. Ik heb ze uitgelegd dat ik nu heel veel via internet bestel, terwijl ik echt graag de lokale ondernemers wil steunen. Ik heb overlegd over wat we zouden kunnen doen. Straks komen ook de feestdagen er weer aan en het zou zonde zijn als ik cadeaus via internet moet bestellen. Wat ik heb voorgesteld is 'winkelen op afspraak' voor mensen zoals ik. Dat is dan buiten de reguliere winkeltijden. De reacties waren direct enthousiast. Namens Winkelhart heeft Joke de Boer een mail rondgestuurd en steeds meer winkels melden zich, dat is prachtig", legt Carolina uit.

Maar daar blijft het niet bij. Richard Segers wil volgens Carolina kijken of hij op bijvoorbeeld dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot half elf op zijn terras ruimte kan maken, zodat mensen uit de risicogroep ook weer eens een kop koffie kunnen nuttigen. Ik heb thuis mijn vogels, maar ook ik zou graag weer eens onder de mensen zijn. Dat zou geweldig zijn en ook uit De Koog kreeg ik gehoor bij ondernemers die wel iets zien in dit plan. Ik had contact met Grand Café Het Plein, maar die waren net uit voorzorg tijdelijk dicht. Maar dat wordt later vast weer opgepakt."

De winkels die hebben gezegd mee te willen werken zijn Shoeby, Museum Galerie RAT, Zegel Modes & Lingerie, Texelana, Ekoplaza, Wiersma Meubelen, winkel op Texel, Eye Wish Opticiens, Boetiek de Kust, Stan & Stacy, Cecil/Street One, Marten Classics, Treffers, Stek, De Kust, Keukencentrum Texel, De Kolonist, Saszies Wolwinkel, De Texelse Chocolaterie, de HEMA, De Oorzaak, Expert, Rabit Habit,, Mantje, Moerbeek Modehuis, DA Drogist en Woonkracht 7. "

Al deze ondernemers willen graag meehelpen en dat is geweldig. Niet alleen voor mij, voor iedereen in de risicogroep die nu eigenlijk nergens naar toe kan. Er is zoveel negativisme op bijvoorbeeld Facebook dat ik gewoon wat constructiefs wilde bijdragen en ik hoop dat nog meer bedrijven zich aansluiten bij dit initiatief. Met de winter in aantocht en de aanhoudende drukte, wordt het een lange winter als kwetsbare mensen alleen thuis kunnen zitten.