Een concert van Qingzhu Weng en Natsumi Ohno in het Hoornder kerkje.
Een concert van Qingzhu Weng en Natsumi Ohno in het Hoornder kerkje.

Concert piano en viool in Hoornder kerkje

In het Hoornder kerkje zondag 27 september het openingsconcert in de serie New Masters on Tour 2020-2021. Gespeeld wordt door Qingzhu Weng en Natsumi Ohno. Aanvang 19:00 uur.


De Chinese violist Qingzhu Weng heeft zich al op zeer jonge leeftijd bewezen met belangwekkende prijzen in competities. Hoewel hij nog steeds tot de zeer jonge nieuwe generatie behoort is zijn spel en repertoirekeus verbazingwekkend volwassen. Weng durft zichzelf neer te zetten met prachtwerken van Stravinsky en Lutoslawski en de heerlijk virtuoos romantische stukken van de Tsjechische violist en componist Josef Suk. Zo voegt hij Chinees vuur toe aan diepgewortelde Oost-Europese tradities.

De Japanse pianiste Natsumi Ohno studeerde in Tokyo voordat ze haar Konzertexamen deed bij Bernd Goetzke aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover. Naast het begeleiden van solisten heeft zij zich gespecialiseerd in lied begeleiding in de klas van Justus Zeyen en instrumentbegeleiding onder meer in de klas van Krzysztof Wegrzyn.


Het concert is uitsluitend online te boeken op de website www.ihms.nl. Toegangsprijzen: Normaal €18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €9,0-, kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.