Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Eilandderby prooi voor Oosterend

SV Oosterend is als winnaar uit de bus gekomen van de eerste eilandderby van het seizoen. In De Koog werden de badgasten met 1-2 verslagen. De gasten zagen bovendien een doelpunt onterecht afgekeurd worden vanwege vermeend buitenspel.

Er werd erg uitgekeken naar de wedstrijd, niet in de laatste plaats door de immer objectieve fotograaf en verslaggever Willem Sangers. "Na netjes te zijn ontvangen door de strenge beveiliging aan de poort van S.V De Koog konden we ons begeven op het veld wat er keurig netjes bij lag (ik heb ze wel eens slechter gezien op het eiland, of niet Oosterend)", schrijft Sangers.

Oosterend begon voortvarend de wedstrijd waar ik van dacht "Ho, ho De Koog, waar zijn we mee bezig, maar na een minuut of tien kwam De Koog erachter dat de wedstrijd begonnen was en kwamen ze uit de veren. Al gauw - na goed voetbal - kwamen de heren van De Koog op een 1-0 voorsprong dat was geheel terecht want Oosterend was even van het padje", vervolgt Sangers. Het gevolg was een 1-0 voorsprong voor 'de blauwe trein'.


Sangers is verbaasd over de transformatie van de gasten na rust. "Wat trainer Duinker de mannen van Oosterend in de rust heeft wijs gemaakt weet ik niet, maar ik kon duidelijk merken en zien dat de voorsprong van de Koog niet geduld werd. Oosterend begon eindelijk waar voor ze gekomen waren, de eerste helft was duidelijk voor de Kogers maar de tweede helft werd duidelijk voor Oosterend, al was het wel heel moeilijk voor ze om er door heen te komen. Als ik eerlijk moet zijn, hoopte ik dat Oosterend ging scoren, want de wedstrijd werd wat saai." Sangers kreeg gelijk. Oosterend kwam op gelijke hoogte en daarna ontpopte zich een felle strijd waarin Oosterend duidelijk beter werd, het team rook de winst. En het werd ze nog gegund ook doordat oud Koogspeler Myren Helleman de winnende treffer maakte. De vrouwelijke scheidsrechter floot volgens de toeschouwers een prima wedstrijd. De thuisnederlaag is een gevoelige tik voor De Koog, maar de voetbalclub uit de badplaats heeft nog kansen zat om toch de beste club van het eiland te worden. De ploeg speelt nog twee competitiewedstrijden tegen Texel'94 en mag nog op bezoek in Oosterend om zich te revancheren.