Hardlopers uit de startblokken

Grote belangstelling voor de testloop op de atletiekbaan donderdagavond 17 september.

Door alle corona-perikelen, was er sinds maart dit jaar geen wedstrijd of testloop meer georganiseerd door AV Texel. Nu alle maatregelen iets versoepeld zijn, kan het weer en zo stonden veel lopers sinds lange tijd te trappelen aan de startstreep.

Er werd in twee series gelopen, omdat zich zo’n 29 atleten hadden aangemeld. Zodoende was het veiliger i.v.m. de corona-regels. Het was het ook overzichtelijker voor de tijdwaarneming, om van iedereen de ronde te turven en zo de juiste eindtijd te klokken.

In de eerste serie was het Joshua van der Voort, die de 3000 m. als snelste loper aflegde in 12:06. Ook de jeugdige Hugo Rentenaar in 15:01 en Floor Vendel 16:46, liepen naar een mooie tijd bij hun debuut op de atletiekbaan.

In diezelfde serie was het Casper Landman die als eerste de 5000 m. volbracht in 24:35. Op de voet gevolgd door Petra Witte in 24:36.

In de tweede serie gingen vele Texelse toppers van start. Robert Bakker nam de eerste ronden het voortouw, maar moest naderhand toch in Jordy Vinke zijn meerdere erkennen. Jordy kwam uit op een hele knappe tijd op de 5000 m. van 16:37. Robert volgde met 17:11. "Alles bij elkaar een geslaagde sportieve avond op de atletiekbaan", meldt de organisatie.

De volgende baanloop die AV Texel houdt is donderdagavond 29 oktober. Ook dan kan er gelopen worden over de afstanden 3000m en 5000m. Voor meer informatie en de volledige uitslag www.avtexel.nl