Virtueel kunstfestival bij Sommeltjespad

Lopen met je telefoon door het bos, waarbij je allerlei acts tegenkomt die je kunt bekijken en beluisteren. Zoals Milou Mignon, DeWilded, Bas Keijzer, Jazzband Eline, The Seniors, Threes Anna, Tess, Dominique Engers en Maarten van Rossem.

“Klifhanger X #Kunsdt” is een virtueel festival van 26 september tot en met 8 november op en rond het Sommeltjespad aan de Pelikaanweg in de Dennen. Het omvat 20 voorstellingen en optredens, die ter plekke zijn opgenomen of in ieder geval een binding hebben met de locatie. De voorstellingen duren steeds vijf minuten. De complete ervaring duurt tussen de anderhalf en twee uur, afhankelijk van de keuzes.

Zoals op een “echt” festival moeten bezoekers tijdens hun wandeling meerdere keren een keuze maken. Ook zijn sommige acts maar een bepaalde tijd te bekijken, net als in het echt. “Je gaat hoe dan ook dingen missen, maar je kunt altijd nóg een keer langskomen om andere keuzes te maken”, vertelt Jan van Kampen van kunstenaarscollectief #Kunsdt uit Beverwijk.

In Beverwijk is de groep een pilot gestart, waar ruim 750 mensen op af zijn gekomen. Na het succes kregen ze subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds, waarmee de software doorgespeeld kan worden naar organisaties zoals Klifhanger die door corona hun eigen evenement moesten afzeggen.