De sloop de overdekte fietsenstalling ging gelijk op met die van de gymzaal in 2019.
De sloop de overdekte fietsenstalling ging gelijk op met die van de gymzaal in 2019. Foto: Archief Texelse Courant

Bouw overdekte fietsenstalling OSG: "Zo moeilijk is het niet..."

Leerlingen die hun fiets in de hal van het gemeentehuis stallen. Het zou een mooi en hartelijk gebaar zijn volgens Corrie Eriks, waarnemend rector-bestuurder van de OSG, nu de overdekte fietsenstalling bij de school die in juli 2019 is gesloopt, nog steeds niet is vervangen.


De sloop ging gelijk op met het afbreken van de gymzaal, die plaats moest maken voor Onderwijs Centrum Texel. Maar er is nog steeds geen nieuwe stalling terug. Eriks: “De ambtenaar verzekerde ons dat er voor de herfstvakantie 2019 een nieuwe overdekte fietsenstalling aan de zijkant-Emmalaan van de school zou staan.”

In september vroeg ze bij twee bedrijven een offerte aan voor een nieuwe overdekte fietsenstalling. “Levering en plaatsing was mogelijk binnen 6 tot 8 weken. Zo moeilijk is het niet. Maar beste gemeente, uw ambtenaren dachten hier anders over. Zij zeiden vooral: “Ja maar, zo gemakkelijk gaat dat niet.”

“In november stelde de Gemeente iemand aan die het project ging begeleiden. Inmiddels zaten we volop in de herfst. Het regende buiten, maar ook binnen. Het regende namelijk klachten van leerlingen en ouders. Elektrische fietsen en scooters waaiden massaal om, met soms forse schade tot gevolg. Maar bijna een jaar verder staat de fietsenstalling er nog niet.

Het college van b en w meldt: "Ook wij zijn van mening dat het proces langzaam gaat. De benodigde windberekening heeft extra vertraging veroorzaakt omdat de constructie van de fietsenstalling aangepast en opnieuw berekend moest worden. De leverancier heeft aangegeven dat dit volgende week gereed is waarna wij naar verwachting tot bestelling over kunnen gaan. De leverancier heeft aangegeven dat er een levertijd van ongeveer acht weken is. In die periode wordt ook de omgevingsvergunning aangevraagd en de bestrating onder de stalling aangebracht."

Wordt vervolgd...