Hope Gap draait op dinsdagmiddag.
Hope Gap draait op dinsdagmiddag. Foto: Robert Viglasky

Hope Gap op seniorenmiddag

Na afwezigheid vanwege de coronapandemie gaan komende week de filmhuis/ seniorenvoorstellingen op de dinsdag weer van start met de film 'Hope Gap'. In die serie draait ook nieuw de film 'Yellowstone'. Dit is tevens onderdeel van het Wild Life Film Festival on Tour. Deze serie heeft even stil gestaan, maar gaat nu dus weer door.

Hope Gap: Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen.

Yellowstone: het begon met een idee. Een uitdagend experiment. Om de wonderen van de natuur te beschermen. Meer dan een eeuw was er een machtige kracht afwezig. Iconische dieren, opgejaagd en gevreesd. Yellowstone was ondanks zijn schoonheid, een puinhoop. Totaal uit balans. Totdat de roofdieren terugkwamen. De grijze wolf nam zijn territorium weer in. De grizzlyberen bestegen weer hun troon. De strijd in de jacht en het onvermoeibare gevecht om te overleven. Het leven van een jager is nooit eenvoudig. Dit is het nieuwe Yellowstone.