Vogelaars tijdens Big Day Texel 2018.
Vogelaars tijdens Big Day Texel 2018. Foto: Facebook Big Day

Vogelaars op pad tijdens

Dutch Birding Weekend

Met als doel in één weekend zoveel mogelijk interessante vogels te spotten gaan vogelaars op pad tijdens het Dutch Birding-vogelweekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 oktober 2020. De organisatie is in handen van Dutch Birding en het Vogelinformatiecentrum Texel.


Overdag is Vogelinformatiecentrum Texel (in De Cocksdorp) uitvalsbasis. Hier kunnen vogelaars terecht om even bij te komen en waarnemingen uit te wisselen met medevogelaars. Men kan hier ook uw waarnemingen even op de kaart zetten zodat andere vogelaars er ook van kunnen genieten. Het hele weekend is Swarovski Optik in het Vogelinformatiecentrum aanwezig voor service, schoonmaken van uw kijker of telescoop, en natuurlijk kunt u alle nieuwe modellen, waaronder de NL Pure, en de ATX115 van Swarovski proberen.


Dit jaar heeft men echter moeten besluiten het avondprogramma volledig te laten vervallen. Helaas! Enorm balen natuurlijk voor zowel de bezoekers, de mensen die een lezing zouden geven als de organisatoren. De lezingen zullen naar een ander moment worden doorgeschoven. De focus zal dus volledig komen te liggen op het zoeken naar de soort van het weekend, waarvoor Swarovski Optik ook dit jaar weer een prachtige prijs ter beschikking heeft gesteld.


Het staat iedereen met een vogelpassie vrij mee te doen met het Dutch Birding vogelweekend. Wil je meedoen, dan moet je zelf zorg dragen voor vervoer en accommodatie.