Den Burg tijdens de Nacht van de Nacht in 2017.
Den Burg tijdens de Nacht van de Nacht in 2017. Foto:Job Schepers

"Vang de nacht"

Stichting Kernwaarden Texel organiseert een fotowedstrijd om de nachtelijke duisternis onder de aandacht te brengen. Deze duisternis is op Texel overweldigend, mede door het weinige kunstlicht.

"Sterren, planeten en voorbijschuivende satellieten zijn juist door het donker zo goed te zien. Deze nachtelijke duisternis is niet voor niets één van de Texelse kernwaarden", schrijft de stichting in een persbericht.

In heel het land wordt jaarlijks stilgestaan bij de schoonheid van de nacht tijdens de manifestatie ‘Nacht van de nacht’. Dit jaar sluit Stichting Kernwaarden Texel hierbij aan om extra aandacht te genereren voor de Texelse duisternis. "Wat maakt de nacht zo mooi en waarom is die juist op Texel zo uitzonderlijk? Om dit voor het voetlicht te brengen nodigen we iedereen die van fotograferen houdt uit, de nacht op Texel zo mooi mogelijk in een beeld te vangen. De mooiste foto wordt beloond", valt te lezen.

Hoe werkt het?

De dagen worden weer korter en de nachten langer. Hét moment om de schoonheid van de nacht te in beeld te brengen. Iedereen die dat lukt en daarbij uitlegt waarom die foto zo mooi de duisternis op Texel verbeeldt, kan meedoen aan de wedstrijd.

- Zet de foto op uw eigen Instagramaccount

- Voorzie het van de hashtag #kernwaardentexel en tag@stichtingkernwaardentexel

- Geef de locatie aan waar de foto is gemaakt

- Voeg er een korte motivatie aan toe.

- Doe dit voor 20 oktober 2020

Op het nieuwe Instagram account van Stichting Kernwaarden Texel worden alle foto's verzameld. Wie geen Instagramaccount heeft, kan een foto mailen naar Info@stichtingkernwaardentexel.nl. Zij zorgen dan dat uw foto meedoet aan de wedstrijd.

De selectie

Uit de serie foto’s selecteren een vakjury de vijf mooiste. De vijf genomineerde foto’s worden op 20 oktober via Instagram bekend gemaakt. Tussen 20 en 24 oktober kan men dan de eigen voorkeur aangeven in de comments. De fotograaf van de foto waar op 24 oktober tijdens de ‘Nacht van de nacht’ het meeste op is gestemd, is de winnaar.


Voor meer inlichtingen: www.stichtingkernwaardentexel.nl of anders via de mail Info@stichtingkernwaardentexel.nl onder vermelding van ‘Nacht van de nacht’.