De kampioenen van Anderlecht.
De kampioenen van Anderlecht. Foto: Willem Oosterhof

Anderlecht en Arsenal winnen

Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang op het complex van Texel’94. Eindelijk konden er weer in competitievorm voetbalwedstrijden worden verspeeld. Het door Texel’94 georganiseerde toernooi voor de jeugd in de leeftijdsklassen JO-9 en JO-11 was een groot succes

Vader, moeders, opa’s en oma’s hadden de weg gevonden naar de velden van Texel’94. Het was dan ook gezellig druk op de velden. Het toernooi kenmerkte zich door een sportieve strijd van de teams onderling met veel enthousiaste aanmoedigingen van het publiek. Er werd een toernooi gespeeld in twee leeftijdsklassen. In de klasse onder 9 jaar ging Arsenal met de eer strijken. De ploeg van coach Marleen Groen toonde zich het beste na vijf wedstrijden.


Bij de JO-11 was Anderlecht van coach Jelmer Bomas de beste ploeg. Die keeper is veel te goed verzuchtte een speler van sv De Koog nadat keeper Jelmer Kalis tijdens de voorrondes van de penaltybokaal een uitstekend genomen vrije schop van hem uit de bovenhoek had getikt. Uiteindelijk gingen de finales van de penaltybokaal tussen twee spelers van ieder team. Bij de JO-9 was Morrison Harman de beste strafschopnemer en bij de JO-11 was het Ducan Scholte die het meest trefzeker bleek.