IJsbaanreddende motie heeft op dit moment een stem tekort

Wordt het gemeenteraadsbesluit om de ijsbaan te veranderen tot parkeerplaats teruggedraaid of niet? Als het aan GroenLinks, de PvdA, het CDA en D66 ligt wel. Deze partijen dienen woensdag tijdens de gemeenteraad de motie " Toekomst (omgeving) ijsbaan breed oppakken".

Tegenstanders van parkeren op de ijsbaan roeren zich al maanden onder de bezielende leiding van Pieternel Geurz en Sjakkeliene Klaassen van Stichting Vrienden van het Jac. P. Thijssepark - zoals zij de ijsbaan noemen. Deze groep protesteert komende woensdag door voor het gemeentehuis een strijdlied ten gehore te brengen. Binnen zal het afhangen van anderen. De partijen die de motie indienen hebben gezamenlijk zeven van de vijftien zetels, één te weinig voor een meerderheid. De partijen schrijven in de motie: "Rond de ijsbaan staan allerlei ontwikkelingen op stapel. Het afgelopen zomerseizoen liet zien dat de noodzaak voor onmiddellijke aanleg van parkeerplaatsen er nu niet is. Dat geeft tijd om een zorgvuldig proces over de inrichting van dit gebied te starten. Afgelopen zomer liet zien dat er nu nog geen acute noodzaak is voor het aanleggen van parkeerplaatsen. Het achtergelegen parkeerterrein bij de sporthal was grotendeels leeg, ook op de drukste dagen."


De partijen roepen het college op om voor dit moment stoppen met de voorbereidingen om van de ijsbaan een parkeerterrein te maken en daarnaast in gesprek te gaan met belanghebbenden en toekomstige gebruikers om de toekomst van deze groene ruimte te bespreken en daar de planvorming op af te stemmen.