VVW maatje te groot voor SVO

Derdeklasser VVW uit Wervershoof heeft Oosterend de eerste nederlaag van het prille seizoen bezorgd. De uitwedstrijd ging met 3-0 verloren.

De eerste tien minuten kreeg Oosterend drie opgelegde mogelijkheden om de score te openen maar het vizier stond niet op scherp. VVW begon daarna sterker te spelen en zette Oosterend met fraai positiespel onder druk. Na twintig minuten spelen openden ze de score door een harde schuiver vanaf twintig meter in de verre hoek. Nog voor rust maakten ze op dezelfde wijze de tweede treffer.

In de rust volgde een aantal wijzigingen en wissels in het elftal van Ruben Duinker. Het was VVW die het spel bepaalde maar echte kansen leverde dit niet op voor de thuisploeg. Oosterend deelde af en toe wat speldenprikkies uit maar dit leverde niks op. VVW scoorde in de laatste fase nog een derde doelpunt, nadat eerder al een keer de paal en lat waren geraakt, en dacht hierdoor groepswinnaar te zijn van de poule. Helaas voor hen ging dat niet op, want de andere wedstrijd - Andijk tegen DESS - werd met maar liefst met negen nul gewonnen door de Andijkers waardoor zij groepswinnaar zijn en door bekeren.

Na drie bekerduels te hebben gespeeld is Duinker en het elftal klaar voor de competitie die komend weekend voor de deur staat. De eerste wedstrijd is gelijk een mooi affiche. Komende zondag wordt de derby De Koog tegen Oosterend gespeeld op het veld aan de Boodtlaan in De Koog, aftrap is om 14:30 uur.