Anders bekeken...

Kattenkwaad…..


Uit het raam groeien de tomatenplanten. Wat begon met vier minuscule cherrytomaatstekkies, krijgt nu de vorm van een reuze plant tot de dakgoot. Elke dag een bak vol met tomaatjes, ze hapt ze zo weg, of ze maakt er soep van, door de sla, spaghetti en nu is ze zongedroogde tomaatjes aan het proberen. Met kruiden, in de olie, dan is het ook houdbaar. Eerlijk gezegd wist ze niet waar ze aan begon met het kasje, maar dit overtreft de stoutste verwachtingen.

De baas neem zelfs een bak mee aan boord. Hij kan ze zo staande bij het roer opknabbelen, een gezonde snack. En niet onbelangrijk, tomaatje is goed voor het prostaatje.

Ik denk daar anders over, per ongeluk liet ze mij een nachtje logeren in de kas. Ik was heerlijk in het zonnetje gaan liggen. Ja, er staat een kistje handschoenen. “Dat ruukt naar de bazin, deer kruup ik in”, dacht ik. Maar diezelfde bazin schoof niets vermoedend de deur dicht ,en de volgende morgen stond ze buiten te roepen.

Ik mauwde en mauwde, maar de bazin is zeker staffig geworden. Met de middag ging het raam open. Ja automatisch, wat een vernuft en daar kwam ze aanzetten hoor. Wat een bevrijding! Voor straf leg ik een week geen muizen neer. Ze zoekt het maar uit…

Ze hebben heel wat uit te zoeken over ons. Ik wil dolgraag om een uur of 22.00 de kuierlatten nemen, op zoek naar de rode kater om lekker mee te kroelen of gewoon in de groentetuin een lekker plekkie zoeken om de muizen, ja zelfs de ratten die denken dat ze bij het kippenhok kunnen skarrelen, te vangen. Eerst gezellig binnen bij de theemuts wat buurten op de bank, maar dan ga ik echt voor de schuifdeur staan, kop een beetje skuun. Dan moet ik eruut.


Een hoop vogels in de tuun, roodborstjes,en hokjes met koolmezen. Die vliegen en hangen verdikke veel te hoog, maar die muuze, dat is mooi speulwerk. Ik eet ze niet op, welnee, ik gooi ze wat heen en weer en leg ze voor het vrouwtje neer. Dan kirt ze, ja heus, dan prijst ze me de hemel in. Ze pakt ze aan de steert en slingert ze in de bak. Op vrijdag is het feest, dan bakt de baas vis en krijg ik de kuitjes, lekker hoor, uitbuiken geblazen en sssst… goed voor de seks.


Maar nu komt het : Het schijnt dat ik niet meer naar buute mag. Wat een toestand, straks dansen de muzen op tafel en leggen de kippen dood in het kippenhok. En het allerergste: wanneer en waar zie ik mijn rode kater? Die komt alleen als het donker is jagen en skarrelen. Liggen zij boven pret te maken en moet ik bij Souwtje in de mand, wat een verstand….


Jozien