Impressie van de nieuwbouw aan de Kantoorstraat, op de plek van de voormalige Jelleboog. Bron: Tuin Den Helder.
Impressie van de nieuwbouw aan de Kantoorstraat, op de plek van de voormalige Jelleboog. Bron: Tuin Den Helder. Foto: Tuin

Bouw Kantoorstraat en Karseboom nabij

Aannemings- en ontwikkelingsbedrijf Tuin uit Den Helder gaat in de Kantoorstraat in Den Burg veertien nieuwe appartementen en ruimte voor winkels en horeca bouwen. Dit bedrijf neemt ook de herbouw van de Karseboom ter hand.


Voor de herontwikkeling van de Kantoorstraat heeft Tuin het bouwkavel overgenomen van Adrie Mantje. De gemeente heeft recent de omgevingsvergunning afgegeven. De nieuwbouw loopt van Casa Molero tot aan het pand van Mantje Life Style op de plek waar tot de zomer van 2012 de J'elleboog heeft gestaan. Het pand waarin tot voor kort Zucherro was gevestigd, maakt plaats voor de nieuwbouw.


Volgens een woordvoerder van Tuin komt op de begane grond een zogeheten commerciële plint van in totaal 370 vierkante meter die in vier ruimtes voor winkels, horeca, kantoor of ander bedrijfsmatig gebruik kan worden opgedeeld. De woningen op de eerste en tweede verdieping worden tweekamerappartementen die op termijn in de verkoop gaan. In een eerder plan zouden dit er dertien worden, maar inmiddels blijkt er plek voor veertien.

Tuin geeft de verkoop van de appartementen aan de Kantoorstraat in handen van een Texelse makelaar. Hoe duur ze worden, is nog niet bekend. Gegadigden voor een bedrijfsruimte op de begane grond in de Kantoorstraat kunnen zich melden bij Tuin.

De Karseboom bouwt Tuin in opdracht van Adrie Mantje. Het huidige pand wordt tot straatniveau gesloopt. Op dezelfde locatie, een “postzegel” van 49 vierkante meter, wordt een pand in vier lagen herbouwd. De kelder, de begane grond en de eerste verdieping worden in gebruik genomen als horecagelegenheid, uitgebreid met terras. De tweede en derde verdieping als woning. Adrie Mantje, die zich nadrukkelijk met de invulling heeft bemoeid, hoopt dat de Kantoorstraat z’n oorspronkelijke naam weer terugkrijgt: de “Kromme Elleboog”.

Er wordt volgens Tuin gezocht naar een geschikt moment om met de bouw te starten.