Zwem-4-daagse in Molenkoog vóór het coronatijdperk.
Zwem-4-daagse in Molenkoog vóór het coronatijdperk. Foto:Jeroen van Hattum

Zwem-4-daagse in Molenkoog

In zwembad Molenkoog in Den Burg wordt vanaf komende maandag 14 tot en met vrijdag 18 september de jaarlijkse zwem-4-daagse gehouden.

Het wordt een aangepaste zwem-4-daagse in verband met de coronamaatregelen. Er worden vanaf maandag de hele dag tijdsblokken ingesteld, zodat deelnemers tijdens het zwemmen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Reserveren voor de tijdsblokken is mogelijk vanaf vrijdag 11 september, op de site van Molenkoog komt te staan hoe dat kan. De opzet blijft hetzelfde; bedoeling is dat de deelnemers minstens tien (tot en met 10 jaar) of twintig banen zwemmen. Na het zwemmen wordt een deelnemerskaart gestempeld en aan het einde van de week ontvangen de deelnemers een medaille.

Thema dit jaar is ‘kroonjaar’ omdat Molenkoog 50 jaar bestaat al is dat jubileum vanwege de corona niet groots gevierd. Niettemin zijn er volgens Molenkoog binnen het thema een paar leuke attenties voor de deelnemers van de zwem-4-daagse bedacht. Deelname kost €5,60. Aanmelden kan via molenkoog@xs4all.nl onder vermelding van naam en voor de hoeveelste keer er wordt deelgenomen.