De chalets op het nieuwe deel van De Driehoek die waarschijnlijk weg moeten.
De chalets op het nieuwe deel van De Driehoek die waarschijnlijk weg moeten.

Emoties laaien op over Driehoek

Emoties, gevoelens van machteloosheid, maar ook realisme tijdens de discussie over de overname van De Driehoek door EuroParcs donderdag in de raadscommissie. Alle denkbare mogelijkheden om te voorkomen dat de huidige chalethouders hun biezen moeten pakken, gingen door de hoofden van de politici. Rikus Kieft (GL) opperde dat de gemeente de aanvraag die EuroParcs had ingediend als “proefcasus” tot aan de Raad van State zou aanvechten. Burgemeester Uitdehaag ontraadde dat: “Dit gaat ook over betrouwbaarheid van bestuur. Een bouw- of sloopvergunning mogen we als gemeente nooit politiek maken. We hebben samen regels afgesproken en die krijg je. De eigenaar heeft in het bestemmingsplan gekeken en zegt: Dit zijn mijn rechten.” Kieft: “Betrouwbaarheid van bestuur is een groot goed. Maar als het gaat om betrouwbaarheid van bestuur bij EuroParcs of bij de burger, dan kies ik voor de burger.”

Uitdehaag: “Dit is een zaak tussen eigenaar en pachters. Dan is het een logischer stap dat de chaleteigenaars een beroep doen op het pachtrecht.” Hij zei ook dat een rechter zich over de beoogde herstructurering wellicht zou kunnen afvragen hoe het kan dat een park waarvan het laatste chalet amper een jaar geleden is vernieuwd, nu al moet worden geherstructureerd.

De suggestie van Ben Zegeren (CDA) dat EuroParcs grond zou kunnen bijkopen om de plannen te realiseren, zodat de huidige chalets kunnen blijven, kreeg geen bijval. De enkele jaren geleden mogelijk gemaakte omzetting van kampeermiddel naar steen, komt bij de bespreking van de toeristische visie komend najaar ter discussie.