Herinrichting ijsbaan staat wat college betreft even in koelkast

Een ding lijkt wel zeker na opnieuw een discussie tussen de politieke partijen over de ijsbaan in Den Burg; daar gebeurt voorlopig nog niet zoveel.

De ijsbaan kwam woensdagavond ter sprake in de commissievergadering als gevolg van een motie van PvdA en GroenLinks waarin het college wordt opgeroepen om te stoppen met de voorbereidingen om van de ijsbaan een parkeerterrein te maken. Volgens de twee partijen zou het college eerst in gesprek moeten gaan met belanghebbenden en toekomstige gebruikers. Aanleiding voor de motie was dat er tijdens de zomer bijna geen gebruik werd gemaakt van het nieuwe parkeerterrein bij de TXL sporthal.

Het mondde uit in een discussie die niet direct veel richting opleverde. Wethouder Edo Kooiman liet weten dat de ijsbaan bij het college voorlopig in de koelkast staat en dat het college eerst duidelijke kaders van de raad wil weten voordat er plannen worden ontwikkeld. Bij diverse partijen was te proeven dat zij er ook wel wat voor voelen om de noodzaak van het parkeren op de ijsbaan nog eens nader te bekijken.

In februari stemde een meerderheid in de gemeenteraad in met het parkeerplan voor Den Burg waarin staat dat de ijsbaan moet worden ingericht tot een terrein waar honderd auto’s kunnen staan en waar plek is voor evenementen als de kermis en het circus. De raad bepaalde in februari op basis van een motie van de VVD ook dat het terrein als ijsbaan gebruikt moet kunnen blijven worden.

Bedoeling van PvdA en GroenLinks is dat de basisscholen in het nieuwe Onderwijscentrum, de OSG, Artex, Young 4 Ever, ondernemers in het centrum van Den Burg, sportverenigingen en de dorpscommissie van Den Burg hun zegje over de ijsbaan moeten kunnen doen. De motie komt op 16 september aan de orde tijdens de raadsvergadering. Sjakkeliene Klaassen deed tijdens de commissievergadering namens het Jac P Thijssepark een beroep op de politiek om de ijsbaan intact te laten.