Fietspad Ceres: HHNK doet "uiterste best"

“We doen ons uiterste best en proberen het zo snel mogelijk te realiseren.”


Die belofte over de heropening van het fietspad langs Ceres deed Rob Veenman, heemraad (dagelijks bestuurder) van onder meer Kustbeheer van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) tijdens de vergadering van de Commissie Water en Wegen afgelopen woensdag.

Het laatste nieuws hierover dateert van eind juli, begin augustus, toen bij de teruggave van het Mariabeeld medewerkers van HHNK in gesprek gingen met actievoerders. Veenman beschreef het proces en gaf aan dat de huidige sluiting van de “werkweg” als voorwaarde is opgenomen in de vergunning en de subsidie voor de zanddijk. “Dat maakt het lastig om het fietspad openbaar te maken. Toch zijn we samen met de gemeente Texel aan het kijken of we alle partijen die hierbij betrokken zijn kunnen overhalen”, doelde hij op de gewenste heropening.”

Arie Lap wees op de historie: “Deze zogenaamde werkweg is al 45 jaar in gebruik door bewoners. Ik heb bij deze zandige oplossing altijd aangeven dat de afsluiting een heikel punt is. Het is een heel goede zaak dat er nu serieus naar wordt gekeken.” Lap wilde van de heemraad weten wanneer er duidelijkheid is te verwachten.” Veenman: “De situatie is lastig, want we hebben met een aantal formele zaken te maken. We doen ons uiterste best en proberen het zo snel mogelijk te realiseren. Maar het is te riskant om een termijn te noemen.”