Afbeelding
Foto:Job Schepers

@TXL

Sterren

Als je mij vraagt wat mijn ochtendroutine is? Eigenlijk bijna altijd hetzelfde, maar er is één ding dat ik echt elke morgen doe; mijn horoscoop van de dag lezen. Speciaal een app op mijn telefoon, maar ik lees het liefst alle horoscopen die ik tegenkom. Zo lees ik ook graag de weekhoroscopen, de maandhoroscopen en natuurlijk ook de jaarhoroscopen. Elk blaadje dat ik tegenkom waar een horoscoop in staat lees ik.


Mijn sterrenbeeld is Vissen, en dat klopt wel aardig met wie ik ben. Maar, iedereen heeft ook een ascendant, de ster die aan de hemel stond op het moment dat je daadwerkelijk ter wereld bent gekomen, en zelfs een maanteken. Mijn ascendant is Waterman en in de eigenschappen van de Waterman herken ik mij ook wel. De ascendant en het maanteken zijn net zo belangrijk voor je karakter als je sterrenbeeld, misschien nog wel belangrijker. Samen vormen ze een deel van wie jij bent en welke karaktereigenschappen jij sterk hebt. Ik heb altijd al wel iets met de sterren en het niet-aardse gehad. Ook ben ik hooggevoelig, ik voel een sfeer of een persoon vrijwel direct aan. Ik moet denk ik alleen nog leren om dat af te sluiten, ik kan soms compleet meegaan in deze gevoelens en dit helemaal opnemen. Soms vermoeiend, maar bijzonder om het zo te ervaren en heel interessant om alle verschillende mensen te 'lezen'.


Het grappige is dat mannen hier vaak wel wat sceptisch over zijn. Ik lees Chris zijn horoscoop ook weleens voor, maar die heeft daar bijna altijd wel commentaar op. Haha! Mannen staan denk ik wat meer op de aarde dan de vrouw. Of misschien is Mars wat aardser en Venus wat meer daarboven. Ik heb nog niet zoveel verstand van planeten.


Emily Westdorp