Zaterdag is de Kunstroute Hoge Berg open. De route is te vinden op de website www.klifhangertexel.nl en in het boekje dat o.a. bij VVV is af te halen.
Zaterdag is de Kunstroute Hoge Berg open. De route is te vinden op de website www.klifhangertexel.nl en in het boekje dat o.a. bij VVV is af te halen. Foto:

ZA 5 SEP

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie door het fraaie natuurgebied De Muy. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats hoek Muyweg en Zanddijk. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com


9:30 Beleef de magie van het wad in de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad bij Ecomare! Een interactieve belevenis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Koop vooraf je kaartje met tijdslot op ecomare.nl


11:00 Papierkunst van Ria van Krieken, Maurice Christo van Meijel, Astrid Polman, Marian Smit en Marjolein van der Stoep. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.


11:00 Struinen langs Mokbaai en Geul. Een excursie met de boswachter langs kwelders, door duinen en valleien. Info en boeken bij Ecomare 0222-317741 of via www.ecomare.nl. Kosten €13,95, t/m 12 jaar €8,95.


11:00 Vandaag is de Kunstroute Hoge Berg open. Laat u verrassen door de prachtige werken en de schitterende omgeving. De route is te vinden op onze website en in het boekje dat o.a. bij VVV is af te halen.


12.30 In het hoogseizoen krijg je de kans om een bezoek te brengen aan eendenkooi Spang. Loop met de boswachter over kronkelende paadjes en neem een kijkje achter de schermen van de kooi. Reserveringsinformatie: www.nm.nl/eendenkooispang



ZO 6 SEP

10:00 Ontdek Schip in Zicht bij Kaap Skil. Texel speelde een centrale rol in de wereldhandel in de zeventiende eeuw. Ontdek hoe dit zit in Museum Kaap Skil, het meest veelzijdige uitje van Texel. Koop je kaartje online of bij de kassa.


11:00 Kunstroute Noord is iedere week op zondag gratis te volgen en te bezoeken. Laat u verrassen en verwonderen door prachtige kunst van Oosterend tot De Cocksdorp. Boekje met routes bij VVV Texel


11:00 Paintbox project Sonja Brussen. Plein Air schilder Sonja Brussen presenteert 100 landschappen op paneeltjes van 16 x 20 cm. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.


14.00 Het atelier van Ina Vader is open op de eerste zondag van de maand tot 17 uur. Emailles en beelden, Warmoesstraat 52, Den Burg.



MA 7 SEP

8:30 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer. Tijdens Pasen en Pinksteren is de markt op dinsdag.


9:00 Heb je kopzorgen of stress over je bedrijf, echtscheiding of werk? Maak een afspraak voor het juridisch spreekuur en kijk wat ik voor je kan doen. Benieuwd? Bel 06-53664845 of mail info@nataliebakker.


11:00 Het gehele jaar is er op maandag van 11.00 tot 16.00 uur een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn. Opbrengst is t.b.v. onderhoud van het Hoornder kerkje.


19.30 Op het sportveld bij Bloem en Bos kun je meedoen aan obstakeltraining. Meer info: www.sportmetbeleid.nl



DI 8 SEP

9:00 Vogelexcursie op de Zuidpunt Ga eens mee op pad met een ervaren vogelgids. Tijdens een lichte wandeling door de duinen zien we vele vogelsoorten. Beperkt aantal deelnemers. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com


10:00 In De Hoeksteen naast het Hoornder kerkje, expositie van schilderijen, beeldend werk en gedichten rond het Zonnelied, getiteld Zusterlief Broederlief. Gratis entree.


10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


12:30 Imker excursie met honingproeverij bij het Maartenhuis. Laat u verrassen door de raadselen van de honingbij, maak het mee!!


19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelspoorschalen H0, N, Z te bewonderen en er is zelfs een impressie van een spoor gedurende de oorlog op Texel in een caravan. Bezoekers zijn welkom.


20:00 uur. Zangeres Lauri, met haar rijke internationale ervaring, brengt samen met gitarist Dack nummers van Joni Mitchell's legendarische album BLUE (1971). Kaartverkoop via de VVV (www.texel.net)


WOE 9 SEP


15.00 In de bibliotheek wordt elke woensdagmiddag om 15.00 uur voorgelezen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.