Marleen Bergamin werd eerste in de rubriek Impuls/Hobby enkelspan paard.
Marleen Bergamin werd eerste in de rubriek Impuls/Hobby enkelspan paard. Foto:Willem Sangers

Organisatie Samengestelde

menwedstrijd: 'het is het gelukt!'

Na een lange periode zonder wedstrijden stonden er afgelopen weekend ruim honderd deelnemers te trappelen om weer te starten bij de Samengestelde Menwedstrijd (SMW). Vanuit alle windstreken maakten de deelnemers de oversteek naar het mooie eiland. Ook drie Belgische vierspannen stonden er aan de start van het grote deelnemersveld.

De organisatie heeft zich naast het organiseren van de wedstrijd ook moeten toespitsen op een heus coronaplan, wat het gevoel rondom de wedstrijd toch iets anders maakte. Maar door alle juiste medewerking van deelnemers, officials en bezoekers is deze editie toch weer een groot succes geworden. Dat er altijd wind staat op het eiland was voor velen al bekend, maar voor een aantal ‘nieuwkomers’ was het even wennen. Het mooie parcours door het bos stemde de meeste deelnemers erg blij en ook de ruim opgezette hindernissen werden als zeer prettig ervaren. Er werden door het weekend heen veel winstpunten gereden, dus alle training was niet voor niets geweest. Ondanks een aantal regenbuien kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde wedstrijd. "We hopen hiermee een signaal af te geven naar heel hippisch Nederland, het kan dus wel! Ga ervoor en houd de paardensport levend! SMW Texel 2020, het is het gelukt!", schrijft Susanne Stiggelbout.


Uitslagen Texelse deelnemers:
- Veronique Stiggelbout: klasse enkelspan; Pony Licht; 9e van 9 deelnemers. In dezelfde klasse eindigde Marissa Schuiling met haar nieuwe pony op de 6e plaats.

Linda Drijver: klasse enkelspan Paard Licht 6e van 15 deelnemers.

Cees Bakker: klasse tweespan; Paard Licht 5e van de 6 deelnemers.

In rubriek Impuls/Hobby enkelspan Paard: Frans Bakker 6e van de 9 deelnemers; Linda van Miltenburg 4e; Petruska Timmer 2e; Marleen Bergamin 1e.