De TXL sporthal in Den Burg
De TXL sporthal in Den Burg Foto: Jeroen van Hattum

Extra maatregelen in TXL sporthal

Gebruikers en bezoekers van de TXL sporthal in Den Burg krijgen de komende tijd te maken met een aantal extra maatregelen in verband met de coronacrisis.

Er geldt binnen een uitgestippelde route voor het betreden en verlaten van de kleedkamers en sporters worden verzocht om even op de tribune te wachten voordat ze de zaal in kunnen. Op de tribunes zijn strepen aangebracht, zodat de 1,5 meter goed is in te schatten. Tijdens het sporten is het geen probleem als er contactmomenten zijn. Er mogen maximaal tien mensen tegelijk in een kleedkamer zijn en maximaal vier mensen tegelijk in de douche, zodat er afstand kan worden bewaard. In de kantine geldt een maximum aantal van 50 mensen. Bestuurders en medewerkers van Sportstichting Texel lopen volgens voorzitter Gert Pansier de komende tijd rond in de sporthal om waar nodig even mee op te letten dat alles goed gaat.

Bij de thuiswedstrijden van de zaalvoetballers van Texel Futsal geldt dat er voorlopig maximaal 100 mensen op de tribune mogen zitten, zodat er afstand gehouden kan worden. Zij moeten in het bezit zijn van een seizoenkaart. Sponsoren, donateurs en leden van de Club van 50 van de zaalvoetballers hebben voorrang bij de verkoop op de seizoenkaarten. Kinderen mogen beneden op banken zitten en hoeven geen afstand te houden. Bezoekers moeten geregistreerd zijn voordat ze de sporthal kunnen betreden. Texel speelt zaterdag de eerste officiƫle wedstrijd in de eredivisie tegen Volendam.