Wethouder en AV Texel niet op één lijn over baanrenovatie

"We zijn verheugd dat het college de raad voorstelt te besluiten de atletiekbaan te renoveren. We zijn teleurgesteld dat het college zonder overleg met ons dit advies heeft voorbereid."

Met die woorden richtte Martin Baptist -voorzitter van Atletiekvereniging Texel - zich dinsdagavond tot de commissie. Het plan dat het college voorlegt aan de raad is namelijk het tegenovergestelde van wat de vereniging - de belangrijkste huurder van de baan - voor ogen heeft. Voorgesteld wordt om te kiezen voor scenario drie. Hierin wordt de atletiekbaan en bijbehorende technische onderdelen niet-wedstrijdgeschikt gerenoveerd.


"Wat betekent ‘niet-wedstrijdgeschikt’ eigenlijk? Voor het kunststof van de rondbaan heeft dit te maken met de vlakheid van de baan. Niet-wedstrijdgeschikt is een eufemisme voor een nietvlakke baan. En het niet-wedstrijdgeschikt renoveren van de hoogspringmat, de discuskooi en de kogelsector wordt door het college nader uitgewerkt als niet-renoveren. We denken dat de raad het net zo belangrijk vindt als wij dat Texel beschikt over een veilige en goed geoutilleerde atletiekbaan voor sporters en scholieren. Wij stellen voor dat de gemeenteraad in dit kaderstellend advies de kaders ruimer stelt conform scenario 4, waarna we samen met de gemeente in het op te stellen programma van eisen bekijken of en waar er bespaard kan worden", vervolgde Baptist.


Hoewel de politiek een voorkeur lijkt te hebben voor scenario 4, valt er over twee weken een hoop te bespreken. Meer op pagina 7.