Doelpunt voor Texel'94.
Doelpunt voor Texel'94. Foto: Willem Sangers

Bekerwinst Texel'94

Trainer Ben de Visser, de nieuwe trainer van Texel'94, mag trots zijn op zijn team dat zondag de bekerwedstrijd won van Zwaagdijk 1. Zijn debuut bij de club uit de Texelse residentie eindigde in een spectaculaire 5-4 overwinning.

Een jong team met een paar ouwe rotten begon voortvarend aan de wedstrijd en liet al gauw zien dat het heer en meester was op eigen terrein. Zwaagdijk kwam moeilijk in hun spel, maar na momenten van gelijkwaardig voetbal veranderde het spelbeeld in het voordeel van de tegenstander. Texel scoorde voor rust met een mooie goal van Jurijan Röpke, maar Zwaagdijk liet dit niet toe en scoorde net voor de thee de gelijkmaker. Na rust lieten de spelers van Texel zien wat ze nog verder in huis hadden en scoorden er op los. Maar Zwaagdijk gaf zich niet gewonnen en begon ook te scoren. De wedstrijd had niet veel langer moeten duren. Texel liep op zijn eind en Zwaagdijk kwam dichterbij tot een eindstand van 5-4 voor de eilanders. Texel speelt volgende week een uitwedstrijd tegen de derdeklasser Westfriezen.