Oosterend begint

seizoen winnend

Oosterend is de eerste voetbalwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend begonnen. De eerste wedstrijd om de beker tegen Andijk werd zondag uit met 2-3 gewonnen.

Trainer/coach Ruben Duinker kon over een fitte en ruime selectie beschikken. Er misten nog een paar spelers, maar de selectie kon door een paar spelers van het tweede aangevuld worden naar een totaal van zestien spelers en keeper. Na een lang seizoen van niet-voetballen, konden ze eindelijk weer het veld in. Andijk speelt net als Oosterend in de vierde klasse maar de ploegen komen elkaar in de competitie niet tegen.

De eerste vijf minuten speelde Oosterend goed en verzorgd. Het was lastig tegen de wind in, maar door de bal laag in de ploeg te houden ging het redelijk. Andijk nam het initiatief over en ook hun spel was goed verzorgd. Doordat de verdediging van Oosterend goed stond leverde het voor Andijk echter geen kansen op. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, door een mooie aanval kon de rechtshalf door op de keeper en schoot de bal in de korte hoek.

Na dit doelpunt ging het gelijk op en was de beste kans voor Sijb Vlaming. Hij gebruikte zijn snelheid goed, kreeg de bal perfect in de loop aangespeeld en kon alleen op de keeper af die echter goed ingreep. Tien minuten voor rust werd een hard schot in de zestien tegen de arm van een verdediger van Andijk geschoten. Hij had zijn arm te hoog waardoor de scheids een penalty toekende. Dit buitenkansje werd benut, 1-1 en dat was tevens ruststand.

Met dezelfde elf ging de tweede helft van start, nu met de wind in de rug. Het spel van Oosterend was wederom verzorgd en de ploeg zette Andijk onder druk. Door mooie combinaties werden kansen gecreƫerd en werd de keeper in werking gezet. Na tien minuten werd vanaf links voorgezet, kwam de bal op maat bij Dave Witte die knap aannam en gericht met buitenkant rechts de bal in de verre bovenhoek plaatste, 1-2.

Na deze terechte voorsprong zette Andijk aan en kwam Oosterend onder druk. Het spel was goed aan de kant van Andijk, maar echte kansen kwamen hier niet uit. De paar afstandsschoten gingen over of naast. Toch kwam Andijk langszij, de aanvoerder speelde drie man uit en schoot laag en de korte hoek binnen, 2-2. Inmiddels was er vijf keer gewisseld (dat mag in bekerwedstrijden) en de speeltijd tikte weg. Lang leek het een gelijkspel te worden, maar Oosterend kreeg nog een corner te nemen. De bal kwam voor het doel en via een aantal klutsen terecht voor de voeten van Denny Vlaming die de bal van drie meter droog en hard tegen de touwen schoot, 2-3.

Niet veel later floot de scheids voor het eind, waardoor Oosterend een mooie overwinning te pakken had. Komende zondag speelt Oosterend de tweede bekerwedstrijd thuis tegen DESS, aanvang 14.00 uur. In de bekerpoule verloor DESS afgelopen zondag met 0-2 van VVW. De bekerwedstrijden worden over het algemeen gezien als oefenwedstrijden; de spelers krijgen speelminuten in de benen en het is een goeie voorbereiding voor de competitie die later deze maand begint.