Weg door Den Helder anderhalve maand dicht voor werk aan weg

Verkeer van en naar Texel moet van maandag 14 september tot eind oktober rekening houden met omleidingen door Den Helder in verband met wegwerkzaamheden in de Helderse binnenstad.

De N250 is van 14 september tot eind oktober grotendeels afgesloten in verband met werkzaamheden. Het gaat om het stuk weg vanaf de Burgemeester Visserbrug aan het begin van de bebouwde kom tot de kruising met de Beatrixstraat. Dat is ter hoogte van het reddingsmuseum en de bibliotheek van Den Helder. Vrijwel al het verkeer van en naar Texel gaat daar overheen. De weg gaat dicht voor asfaltering en er worden op vier kruisingen nieuwe slimme verkeersinstallaties neergezet die tot een betere doorstroming van het verkeer door Den Helder moeten gaan leiden. Verkeer van en haar de boot wordt van half september tot eind oktober omgeleid via de Ravelijnweg, de Middenweg en de Kanaalweg. Dat zal vermoedelijk een kwartier tot twintig minuten omrijden zijn.


De N250 is van vrijdag 9 oktober 15:00 uur tot maandag 26 oktober 7:00 uur tijdelijk wel in gebruik in verband met de herfstvakantie. Verkeer van en naar Texel kan er dan gewoon overheen. Het werk aan de N250 wordt uitgevoerd door WaakSaam, een organisatie die het beheer en onderhoud doet van alle wegen, vaarwegen en andere eigendommen van de provincie Noord-Holland in de Kop van Noord-Holland. De nieuwe intelligente verkeersregelinstallaties komen op de kruisingen van de N250 en het Havenplein, de N250 en de Hoofdgracht, de N250 en de Beatrixstraat en de N250 en de Havenweg.