Aandacht voor de Texelse Courant in De Berkelbode.
Aandacht voor de Texelse Courant in De Berkelbode. Foto: berkelbode

Texelse Courant in de Achterhoek

De Berkelbode, een huis-aan-huisblad dat uitkomt in de omgeving van onder meer Lochem, Barchem en Laren in De Achterhoek heeft in haar uitgave van woensdag 19 augustus uitgebreid aandacht besteed aan de Texelse Courant.

Journalist Arjen Dieperink vierde onlangs vakantie op het eiland, maar kon het werk niet helemaal laten rusten. In een paginagroot artikel komen verslaggever Gerard Timmerman en directeur René de Lange aan het woord over de rol van de Texelse Courant in de samenleving. De redacteuren vergelijken elkaars werkgebied dat qua inwonersaantal niet veel verschilt. Grote verschillen zitten bijvoorbeeld in de harde gemeentegrens die het eiland met zich meebrengt en de grote toestroom aan toeristen waarmee Texel te maken heeft.


De Berkelbode verschijnt in een oplage van 16.700 en verschijnt op papier eenmaal per week huis aan huis. Net als deze krant beschrijft de redactie het wel en wee van de gemeente, met interviews met bewoners, het volgen van de politiek en natuurlijk het verslaan van sportwedstrijden en evenementen.