VVD-Kamerleden op werkbezoek

VVD Tweede Kamerleden Helma Lodders en Aukje de Vries brengen maandag en vandaag een tweedaags werkbezoek aan Texel.


Gisteren spraken ze bij Boutique Hotel Texel op het terrein van de familie Langeveld over het zoetwaterproject Zoete Toekomst Texel. Bij dat gesprek waren aanwezig Arnold Langeveld en Isabelle Boschma, vertegenwoordigers van LTO Texel en Han Lindeboom, wetenschapper NIOZ en WUR op gebied duurzame toekomst en marine ecologie. En verder bestuurders van de Texel Academy Rob Vos, Marianne Langeveld en Peter Bongaards.

Op de haven van Oudeschild werden de Kamerleden bijgepraat door visserijbestuurder Maarten Drijver en VVD-raadsleden Jur Schuiringa en Nick Ran.

Voor vandaag staat een bezoek aan De Koog op het programma, waar onder andere wordt gesproken met Michel Gregoire van TOP, Sjoerd de Jong van de Jumbo, rijwielondernemer Erwin van der Linde en Koen Witte, voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Texel.

Daarna volgt een rondrit over het oude land van Texel, met stop bij de Hoge Kamp, met gesprekken over de schapenhouderij, kamperen bij de boer en andere bedrijfsinitiatieven in deze sectoren. Op de bootreis naar Den Helder is een gesprek met TESO-directeur Cees de Waal.