De wapens die in bewaring werden genomen.
De wapens die in bewaring werden genomen. Foto:Politie Texel

In camouflagepak door De Koog

Een 43-jarige man uit Lelystad heeft vrijdagavond voor opschudding in De Koog gezorgd door rond te lopen in een camouflagepak, voorzien van een kruisboog en een grote rugzak die hij bij zich had.

De politie ging erop af en had hem na een korte zoektocht te pakken bij zijn verblijf aan de Kaapstraat in De Koog. De man bleek na doorzoeking van zijn kamer en fouillering softdrugs en diverse wapens bij zich te hebben. Zijn verklaring naar de politie toe was dat “de wapens bedoeld waren om mee te jagen”.


Op een foto van de politie is te zien dat het ging om een boog, pijlen, een bijl en messen die de man bij zich had. Op Facebook was in eerste instantie bij een bericht van de politie te lezen dat het om een verwarde man zou gaan, maar dat bleek maandag bij navraag toch wat anders te liggen. Er was volgens de politie goed met de man te praten en er waren ook goed afspraken met hem te maken. Hij hoefde niet aangehouden te worden. De softdrugs werden in beslag genomen en worden vernietigd. Zijn wapens werden in bewaring gesteld. Dat houdt in dat hij ze wel moest inleveren, maar niet kwijt is. Voor zover bekend had hij ze gisteren nog niet opgehaald bij de politie.

Volgens de politie had man de wapens volgens de wet niet in het openbaar mogen dragen tenzij daar een specifieke aanleiding voor was geweest. “Bijvoorbeeld voor vervoer naar een schietvereniging. De wapens dienen dan deugdelijk te zijn verpakt en niet als zodanig herkenbaar.”