De ijsbaan van Den Burg.
De ijsbaan van Den Burg. Foto:Jeroen van Hattum

Kleedjesmarkt en excursie op ijsbaan

De Stichting Vrienden van het Jac. P. Thijssepark houdt komende zaterdag 29 augustus een kleedjesmarkt voor de jeugd op de ijsbaan in Den Burg.

De Texelse jeugd kan zaterdag vanaf 9:00 uur spullen uitstallen op de ijsbaan die door de stichting recent is omgedoopt in het Jac. P. Thijssepark. De markt zelf duurt van 10:00 tot 12:30 uur. Deelnemers moeten zich van tevoren aanmelden via Whatsapp bij Pieternel Geurtz (06-38749013), Sjakkeliene Klaassen (06-53156385) of via jac.p.thijsseparktexel@gmail.com. Na afloop zijn er sportieve activiteiten en de Jumbo stelt gratis fruit voor de jeugd beschikbaar. De organisatie heeft maatregelen genomen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. De kleedjes komen op 1,5 meter afstand van elkaar te liggen, er geldt éénrichtingsverkeer en bij de ingangen kunnen de handen ontsmet worden. Bij slecht weer gaat de markt niet door.


Natuurgids Marcel Wijnalda geeft zaterdagavond 29 augustus een excursie bij de ijsbaan om de geheimen van het 'Jac. P. Thijssepark' te ontdekken. De excursie is van 19:30 tot 21:00 uur en begint bij de picknicktafel op de ijsbaan aan de achterkant van de Thijsseschool. Aanmelden is niet nodig. De excursie is volgens de organisatie geschikt voor kinderen.