De vorige Texel Airshow in 2018.
De vorige Texel Airshow in 2018. Foto:Willem Sangers

Airshow vliegveld Texel uitgesteld naar 2022

De Leaseweb Texel Airshow die in 2021 op het Texelse vliegveld zou worden gehouden, is verplaatst naar zaterdag 6 augustus 2022. Dat heeft de organisatie laten weten. Aanleiding voor het verplaatsen naar 2022 is de coronacrisis.

De organisatie zegt voor een kwalitatief hoogstaande en veilige airshow een voorbereidingstijd van een jaar nodig te hebben. De wereldwijde crisis zorgt op het momenteel echter voor teveel onzekerheid voor 2021. “Daardoor is het risico te groot is dat de show last minute niet door kan gaan of met een gelimiteerd aantal toeschouwers.”


Volgens de organisatie is binnen de huidige omstandigheden ook een uitdaging om voldoende sponsors te vinden. “Ondanks de toezegging van hoofdsponsor Leaseweb, die sinds 2012 een trouwe partner is in het grote Texelse luchtvaartfeest, om ook de airshow van 2022 te ondersteunen.” De organisatie meldt er naar uit te kijken om in 2022 samen met Leaseweb, andere partners en de vele vrijwilligers wederom een prachtige airshow boven Texel neer te zetten. De shows, die om de zoveel jaar worden gehouden, zijn altijd goed voor duizenden belangstellenden.