Bijna als vanouds naar school

Het is voor sommigen misschien nog even wennen, maar leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs op Texel mogen sinds deze week weer grotendeels als 'vanouds' naar school.

Het is nog wel met een aantal maatregelen in verband met het coronavirus. Op de OSG moeten de leerlingen bij binnenkomst in het schoolgebouw en het betreden van een lokaal standaard de handen reinigen. Onderling hoeven ze geen afstand te houden, maar ze moeten wel 1,5 meter afstand tot de docenten bewaren. In de lokalen staan kuchschermen voor de docenten, zodat de werkomgeving veilig blijft. Er zijn - net als voor de grote vakantie - ook vast looproutes door het schoolgebouw. Pauzes in de kantine van de OSG zijn nog niet mogelijk, maar daarvoor wordt volgens waarnemend-rector Corrie Eriks binnenkort een buitenkantine bij de school geopend. Bedoeling is dat er buiten een keet komt te staan waar soep, broodjes en drinken voor de leerlingen wordt verkocht.


Op de basisscholen gaan de kinderen volgens Jan Bot van Kopwerk en Schooltij verder waar ze eind van het vorig jaar schooljaar waren gebleven. Ze hoeven geen afstand tot elkaar te bewaren. Gevraagd is wel om voor de zekerheid een beetje afstand tot het bureau van de juf of meester te bewaren. Het is aan de basisscholen zelf of zij wel of geen ouders toelaten op het schoolplein of in de scholen zelf. Dat is mede afhankelijk van de vraag of er voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren.