Met een aggregaat werd het  strandpaviljoen tijdelijk van stroom voorzien.
Met een aggregaat werd het strandpaviljoen tijdelijk van stroom voorzien. Foto: René Jager

Stroomstoring treft Paal 9 en Loodsmansduin

Camping Loodsmansduin, Paal 9 en buurtbewoners zijn getroffen door een stroomstoring die zich ’s nachts van dinsdag op woensdag voordeed. Dit als gevolg van een mankement in de elektriciteitsleiding langs de Witteweg ter hoogte van het ZDH-veld.

Rond half twee ’s nachts viel de stroom uit. Technici van Liander en mensen van de gemeente gingen aan de slag om het mankement te verhelpen. Door de stroomuitval kon strandpaviljoen Paal 9, dat na de vernieuwing alle apparatuur op elektriciteit heeft overgezet, ’s morgens niet open. Toen Liander in de loop van de morgen een generator had geregeld, konden alsnog voorbereidingen worden getroffen. ’s Middags na de lunch werd de reguliere stroomaansluiting hersteld en kon Paal 9 weer open.

Gasten van camping Loodsmansduin kwamen niet alleen zonder stroom te zitten maar ook zonder water, doordat de pomp die de watertoevoer voor de camping op druk houdt niet werkte. Gasten konden daardoor ’s morgens niet douchen. Nadat eerder op de dag de camping weer van elektriciteit was voorzien, kwam in de loop van de middag ook de toevoer van water weer op gang.