Vrijwilligers laden een vracht hulpgoederen voor Oost-Europa.
Vrijwilligers laden een vracht hulpgoederen voor Oost-Europa. Foto: Ria van der Vis

Hulptransport hervat

Vrijwilligers van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel hebben na een half jaar weer een oplegger met hulpgoederen geladen. Voor de veiligheid was een goed laadplan gemaakt en de zijkanten van de oplegger waren open voor frisse lucht.

Als eerste werden de schoolmeubeltjes geladen en de ruimten ertussen opgevuld met kussens en kleine pakjes. Daarna tafels met stoelen en bedden, om een paar huisjes, die gerestaureerd zijn, mee in te richten en natuurlijk ontbreekt de kleding en de schoenen niet. Vooral aan kinderkleding is grote behoefte. Ook zijn er voor de kinderen mooi aangeklede poppen en ander speelgoed mee.

IJverige breisters hebben weer warme lappendekens gemaakt en mooie truien, mutsen, dassen en sokken gebreid. Fietsen werden gesponsord en zijn ook mee op transport. Al deze goederen zijn gelost in Samcuta Mare en worden van daar verdeeld onder de armste bewoners in de omgeving. Na het lossen kregen de Texelaars bericht dat het een grote klus was geweest. "Jullie stuurden zóveel spullen!"

Met het transport waren vier containers mee, die gedoneerd waren voor de kassen in Vaslui. Costel maakte een rit van tien uur door de bergen, om ze te komen halen, want hij zat er dringend om verlegen. Ook werd zijn bus afgevuld met andere goederen, zoals gereedschap, kleding, schoenen en voedsel voor de kinderen.

Een sponsor heeft de kosten voor dit hele transport betaald. "Daarmee zijn wij heel gelukkig", meldt Ria van der Vis. Voor het volgende transport dat binnenkort geladen wordt is dringend voedsel nodig. Alles in blik kan worden gebracht bij de Snuffelmarkt op Maricoweg 6. Of bij de kledinginbreng.

Een financiële bijdrage hiervoor is ook dringend nodig op NL 18 RABO 036 25 21 905 ten name van Stichting Hulp-Oost Europa Texel ( met ANBI goedkeuring)