Succesvolle amazones: Met de klok mee: Skye Brouwer met King of Swing, Floor Huisman met Casa en Anja Foerschner met Harry.
Succesvolle amazones: Met de klok mee: Skye Brouwer met King of Swing, Floor Huisman met Casa en Anja Foerschner met Harry.

Monsterscore voor Skye Brouwer

Goede prestaties voor menig paard en ruiter op de officiële gecombineerde spring-en dressuurwedstrijd bij manege Akenburg.

Waar sommige ruiters misschien in het wedstrijdritme moesten komen, reden anderen de sterren van de hemel. Skye Brouwer bijvoorbeeld, reed met haar King of Swing een monsterscore van 221,5 punt (73,83%) bij elkaar in de klasse B-pony’s. In haar andere proef verdiende zij 180 punten, wat bij elkaar vier winstpunten en een eerste prijs opleverde. “Zij moet maar snel promoveren”, aldus de jury.


Anja Foerschner reed met Harry twee heel nette proeven in de L1-klasse en verdiende daarmee vier winstpunten en twee eerste prijzen. Floor Huisman presteerde met Casa hetzelfde, maar dan in de klasse B. Zij ging eveneens met vier winstpunten en twee eerste prijzen naar huis. Sabine van der Wal en Manon Visser behaalde beide twee nette winstpunten in de klasse L1. In de klasse B behaalde Suzan Pijper met Quaprice tweemaal een winstpunt. Romina Winnubst reed met Pink Lady ook twee nette proeven in de klasse L1 en reed drie winstpunten bij elkaar. Winnubst werd eenmaal eerste. De andere eerste prijs in deze klasse was voor Iris de Geer met Touch. Zij behaalde een winstpunt. Rosanne van der Slikke en Puck reden ook twee nette proeven en behaalden twee mooie winstpunten en sleepten twee eerste prijzen in de wacht.

Sophie Snowden en Eva Helbers behaalden de eerste en de tweede prijs in de klasse B-pony’s en behaalden beide een winstpunt. Mayra Daalder reed twee mooie constante proeven met Oreo en behaalde in deze klasse twee winstpunten. Hannita de Wit (M2) en Annemieke Bos (M1) werden beide eenmaal eerste in de klasse M1/M2. De Wit behaalde twee mooie winstpunten en Bos kon er een punt bij schrijven. In deze klasse was er een winstpunt voor Marissa Schuiling. Jill Mantje reed met Ilusja B een nette proef in de klasse Z1 en behaalde een mooie winstpunt en tweemaal de eerste prijs.

Op de spring- en dressuurwedstrijd was door de parcoursbouwer bij het springen een technisch uitdagend parcours neergezet. Er waren mooie foutloze rondes en eerste prijzen voor Eva Helbers en Mayra Daalder in de klasse B. Fien Schraag reed een prachtige foutloze ronde in de klasse M met Mambo no. 5. Het tweede parcours debuteerde zij in de klasse Z en reed daar een mooi rondje met een pechbalkje. Schraag werd tweemaal eerste.

In de klasse BB/B-paarden reden Iris Pijper, Floor Huisman en Sabine van der Wal een mooie nulronde en in de klasse L/M was er voor Annemieke Bos en Leonie van Schaik een eerste prijs met voor beide combinaties een pechbalkje.