GGD opent coronateststraat voor toerist en Texelaar bij De Bolder

Bij De Bolder aan de Reijer Keijserstraat in Den Burg worden vanaf komende maandag 17 augustus coronatesten uitgevoerd voor Texelaar en toerist.

Dat heeft GGD Hollands Noorden laten weten. De testen worden - onder verantwoordelijkheid van de GGD - afgenomen door diagnostisch centrum Starlet. Bedoeling is de Texelse teststraat elke dag ongeveer een uur open is.

De testen worden volgens de gemeentelijke gezondheidsdienst uitsluitend op afspraak afgenomen. Er kan van zondag 16 augustus dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur een afspraak worden gemaakt via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of via www.rijksoverheid.nl/coronatest (met gebruik van DigiD). Via de Texelse huisartsen kunnen géén afspraken voor de teststraat bij De Bolder worden gemaakt.

De Texelse teststraat moet de reisafstand voor Texelaars beperken en het moet het makkelijker maken voor toeristen om zich te laten testen als ze klachten hebben die mogelijk duiden op de aanwezigheid van het virus. De Texelse huisartsen pleitten de afgelopen tijd meermalen voor een teststraat op het eiland, onder meer vanwege het aantal toeristen en de afstand tot de huidige teststraten van de GGD in Alkmaar en Zwaag. Het vermoeden bestaat dat daardoor niet veel Texelaars (en toeristen) zich bij klachten lieten testen.

Als de beschikbare capaciteit van de teststraat bij De Bolder is bereikt, wordt er volgens de GGD elders een afspraak ingepland. De GGD streeft ernaar binnen 48 uur de uitslag bekend te maken. Tot die tijd mag huis of vakantieverblijf niet worden verlaten om eventuele verdere besmettingen te voorkomen.