Wat ik zeggen wou

Reactie op petitie

In de T.C. van 7 aug. staat een artikel over de petitie van vier Cocksdorpers tegen het plan voor een hotel in mijn geboortedorp op de plek van "de schutting".

Eigenlijk heb ik nog helemaal geen mening over het wel/niet realiseren van een "nieuwe toeristische voorziening" in De Cocksdorp.

Toch een enkele opmerking:


* in de petitie pleiten de samenstellers voor senioren of starterswoningen op de eerder genoemde plek! Seniorenwoningen (?) ten behoeve van de leefbaarheid lijkt mij niet te combineren. Die leefbaarheid van het dorp zal zelfs met betaalbare seniorenwoningen niet erg toenemen (denk aan het verenigingsleven, de sport, het onderwijs!).

Wel met starterswoningen en dat "bekt" natuurlijk wel lekker, maar een nieuwe gele buurt in de Kikkertstraat, want meer ivm. de kosten kun je van starterswoningen niet verwachten. Een kleinschalig hotel zal misschien niet misstaan in het dorp (allure).


* een aantal maanden terug stond er in het NH-dagblad een stukje over het aantal miljonairs in NH. Texel scoorde het hoogst. Overigens ook op het gebied van het aantal bewoners dat in de buurt van de armoedegrens vertoefde.

Feit is dat Texel leeft van het toerisme, of je dat nu leuk vindt of niet! Ik zou als Texelaars mijn pijlen meer richten op de groei van het aantal 2e woningen op het eiland (zie ook artikel over Orchismient).


N Bakker, Schoorl.