In Oudkarspel de eerste officiële eventingwedstrijd van dit jaar.
In Oudkarspel de eerste officiële eventingwedstrijd van dit jaar. Foto: M. op den Drink

Winst voor Van Schaik

Amazone Leonie van Schaik heeft haar visitekaartje afgegeven op de eerste officiële eventingwedstrijd dit jaar afgelopen zaterdag in Oudkarspel. Met het paard Elviro la Grande van Marloes Bastiaanse reed ze een foutloos springparcours en cross.


De wedstrijden waren volledig stilgelegd vanwege Covid-19 en komen nu met de nodige toegepaste regelgeving weer op gang. In de tussentijd bleef het paard in training bij Van Schaik en kon zij zich nu meten met haar concurrenten in wedstrijdverband.


Na de dressuurproef lagen zij al dik eerste met 203,5 punt en dat bleef zo na een foutloos springparcours en een foutloze cross. Hiermee won zij de eerste prijs in de klasse M. Er waren door de wedstrijdorganisatie veel maatregelen genomen om het voor de paarden zo aangenaam mogelijk te maken in de hitte. Zo waren er veel waterplaatsen en schaduw, maar ook werd de ‘ideale’ tijd van de cross aangepast. Van Schaik reed alle drie de onderdelen ’s morgens wat het ook comfortabeler maakte.


Zondag was het de beurt aan Manon Visser, die op haar verjaardag afreisde naar Oudkarspel met haar paard Bailey. In haar dressuurproef behaalden zij 185 punten en zowel het springen als de cross bleven netjes foutloos. Dit resultaat was, samen met haar hoge stijlpunten (8 en 8,3) in het crossparcours, goed voor een nette tweede plaats in de klasse B. Een mooi verjaardagscadeau voor Manon.