Last onder dwangsom voor twee Texelse horeca-ondernemers

De gemeente heeft twee horeca-ondernemers op Texel een last onder dwangsom opgelegd omdat de coronamaatregelen onvoldoende werden nageleefd.

Dat betekent dat de twee bij een volgende vastgestelde overtreding een boete van €10.000,- krijgen. De ene zit in Den Burg, de andere in De Koog. Wethouder Edo Kooiman noemt het erg jammer dat het tot een last onder dwangsom is gekomen. “Dat doe je natuurlijk liever niet, maar het belang van ieders gezondheid, inwoner en toerist, moet voor ons allen prioriteit zijn.” Volgens de noodverordening van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waar Texel onder valt, moeten aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand houden (tenzij uitzondering) en moeten aanwezigen gebruik maken van aangewezen zitplaats of afgebakende locatie.

VVV Texel, TOP, Koninklijke Horeca afdeling Texel, de ondernemersverenigingen van De Koog en Den Burg en de gemeente hebben nogmaals de algemene oproep gedaan gedrag aan te passen om verspreiding van het virus te voorkomen. “Alleen samen krijgen we corona onder controle” zegt Michel Grégoire van TOP. “Dat betekent dat iedereen – inwoner en gast - zijn of haar gedrag vooralsnog moet blijven aanpassen. Alert blijven en elkaar hier vriendelijk op wijzen.” De diverse partijen verwachten dat de topdrukte op het eiland nog enkele weken op het huidige niveau blijft. De nieuwe gastheren en gastvrouwen gaan volgens de gemeente de komende tijd naast hun ronden door Den Burg en De Koog ook met regelmaat de supermarkten in om mensen vriendelijk te wijzen op de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen.