De flamingo is verhuisd van de PH-polder naar het westelijke Horsmeertje.
De flamingo is verhuisd van de PH-polder naar het westelijke Horsmeertje. Foto: Inter Visual Studio/Leon Verra

Roze flamingo verhuist naar westelijke Horsmeertje

De flamingo die hier al geruime tijd wordt gezien, voelt zich blijkbaar goed thuis op het eiland. Al bijna een jaar verblijft de exoot hier al lange tijd op dezelfde locatie. Maar is de afgelopen week toch verhuisd naar een andere locatie.

De wilde Flamingo verbleef tot dusver in het brakke natuurgebied de Oude Molenkolk langs de Amaliaweg en De Rede. Vorige week was de vogel daar opeens weg, waarna hij kort bij natuurgebied De Petten opdook. Sindsdien verblijft de vogel in het westelijke Horsmeertje bij De Hors op het zuidelijkste punt van het eiland.


Aan de Amaliaweg kon de flamingo vanaf de dijk relatief dichtbij bekeken worden en het trok veel bekijks. De flamingo zit nu op een ‘rustige’ plek in het westelijke Horsmeertje. Het meer wordt omringd door bomen en struiken en er is vrijwel geen plek of toegang om de flamingo te kunnen bekijken, ook niet vanaf de waterkant.


Desondanks wist de fotograaf de bijzondere vogel tussen de bomen en de begroeiing door en met een telelens vast de leggen.