Petitie tegen plan

hotel De Cocksdorp


Het plan voor een hotel in De Cocksdorp is alweer een tijdje van de politieke agenda, toch hebben 115 Cocksdorpers hun handtekening gezet onder een petitie tegen dit plan. Deze is inmiddels aangeboden aan het college van b en w en de gemeenteraad.


“Naar onze mening is er geen behoefte aan een nieuwe toeristenvoorziening in De Cocksdorp, maar is er ten behoeve van de leefbaarheid behoefte aan betaalbare woningen”, schrijven initiatiefnemers Robbert en Mieke van der Bent, Ton Steenvoorden en Sietse van der Heide.

Destijds werd een beroep gedaan op de 400 "innovatieve bedden" (die weer verdwenen), later waren de slapende bedden van voorheen sleep-inn Klabam bij De Koog en de slaapplaatsen van de Limietweg bij de rotonde in beeld.

Toen het niet lukte om de benodigde toeristische bedden te verkrijgen, is het plan in de ijskast beland. Toch zijn ze er niet gerust op. “Ondanks dat het hotelplan momenteel geen doorgang kan vinden, kan dit op enigerlei moment toch weer naar voren komen.”

De initiatiefnemers lijkt het daarom nuttig de wat zij omschrijven als de “Dorps mening” over het voetlicht te brengen. “Zodat binnen het gemeentehuis en politiek een genuanceerde mening kan postvatten over wat met het braakliggende stuk grond in de Kikkertstraat moet gebeuren.”

Zelf pleiten ze voor een onderzoek naar de bouw van senioren- en/of starterswoningen op die plek.