Christian en Stefanie Nagy in het nieuwe restaurant Steffi's.
Christian en Stefanie Nagy in het nieuwe restaurant Steffi's. Foto: Jeroen van Hattum

Christian en Stefanie beginnen met nieuw restaurant Steffi's

Ze waren aanvankelijk van plan eerder dit jaar al open te gaan, totdat de coronacrisis uitbrak. Inmiddels hebben Christian en Stefanie Nagy van Hotel Den Burg alsnog een nieuw restaurant in het hotel geopend.

Het nieuwe restaurant, met de naam Steffi's, zit aan de voorzijde van het hotel aan de Emmalaan in Den Burg. De afscheiding die daar voorheen tussen de bar en het voormalige restaurantgedeelte zat, is weggehaald waardoor er een nieuwe, open ruimte is ontstaan. Langs de wanden hangen schilderijen van Angelina van der Vliet-Stiehl en het geheel ziet er licht uit.


Volgens Christian en Stefanie, die hotel Den Burg begin 2019 overnamen van de familie Eshuijs, is het nieuwe restaurant bedoeld voor iedereen en niet alleen voor gasten van het hotel. "Mensen kunnen gewoon binnenlopen via de hoofdingang van het hotel, maar ook via de eigen ingang van het restaurant aan de zijkant van het gebouw." De kaart van het nieuwe restaurant bevat bewust een overzichtelijk aanbod van gerechten die waar mogelijk aansluiten bij het seizoen. Er kan a la carte worden gegeten en er is een keuzemenu met vlees, vis en vegetarisch. Christian: "Bedoeling is dat de koks geregeld nieuwe menu's bedenken, zodat je als gast telkens andere gerechten op de kaart ziet staan als je terugkomt." Er worden bij de gerechten wijnen geschonken die onder meer uit Chili afkomstig zijn. De prijzen worden bewust beperkt gehouden. "Bedoeling is volgens de twee dat Steffi's een soort van in-between-restaurant wordt waar je goed uit eten kan gaan voor een prijs die niet duur is." Het restaurant is inmiddels geopend en de eerste reacties van gasten waren goed.


De opening van Steffi's is voor Christian en Stefanie een nieuwe stap in de ontwikkeling van Hotel Den Burg. Christian werkte eerder bij grote hotelketens in Amerika en Bangkok waar hij verantwoordelijk was voor de voedsel- en drankvoorziening en Stefanie werkte voorheen bij een investeringsmaatschappij in Bangkok. De twee vestigden zich in 2018 in Amsterdam met de plannen om iets voor zichzelf te beginnen, waarna ze in 2019 het toen te koop staande Hotel Den Burg overnamen en ook op Texel kwamen wonen. Dat bevalt tot nu toe prima. "We beginnen steeds meer Texelaars te leren kennen." De afgelopen maanden was het bij hen ook stil als gevolg van de coronacrisis, maar inmiddels is het hotel ook weer goed gevuld met gasten.