Uitsnede uit de omslag van de roman
Uitsnede uit de omslag van de roman "Equilibrium van Geert van Atteveld.

Magie van Equilibrium

Een magisch realistisch avontuur in de Sahara, een reis met onverwachte uitdagingen en spirituele ontmoetingen. In een notendop “Equillibrium”, de magisch realistische avonturenroman geschreven door Texelaar Geert van Atteveld die vrijdag verscheen.

Tijdens de reis wordt de hoofdpersoon beschermd en bewaakt, maar zijn geheime bewaakster heeft de opdracht hem te doden wanneer het mis zou gaan.

De reiziger dient als de bewaker van het evenwicht. "Heeft een missie, maar hoe gedreven ook, als je niet weet wat je te wachten staat of wat te doen dan kun je enkel de reis naar je doel volgen en dat is Timboektoe."

Equilibrium (Latijn voor evenwicht) kwam tot stand op basis van een lange en avontuurlijke terreinwagenreis naar Timboektoe.


Avontuur is Geert van Atteveld, van beroep psychoanalytisch, hypnotherapeutisch en medisch opgeleid psycholoog, niet vreemd. Hij wisselt zijn praktijk in De Koog af met terreinwagenreizen in moeilijk begaanbare gebieden. Hij gidste groepen door de Sahara en IJsland, beklimt bergen en leidde sneeuwschoen-, kano- en bergtrekkingsexpedities door o.a. IJsland, Scandinavië, de Alpen en de Pyreneeën. Naast de avonturenromans schrijft hij artikelen en o.a. een mentale trainingsgids (“Winnen is geen Toeval”) voor sporters.


Kunnen lezers dezelfde reis maken? En de magie? “Dan zou de betrokkene van de, in elke zin, begaanbare paden dienen af te wijken en zich dienen onder te dompelen in de wereld ervan. Maar een waarschuwing is op zijn plaats, magiërs lijken mensen maar reageren totaal anders."


Het boek wordt uitgegeven via Boekscout.nl en kost €20,50 en is te koop in de boekhandels.