Dit weekend is The prisoner of Azkaban te zien.
Dit weekend is The prisoner of Azkaban te zien. Foto: Filmfoto

Nog één keer Harry Potter op groot scherm

Veel mensen hebben de Harry Potter-films al gezien, maar nu krijgt men nog één keer de kans om de tovenaarsavonturen op groot scherm te beleven in Cinema Texel.

Komende weekenden passeert het hele avontuur nog eenmaal de revue. En voor wie denkt: 'die heb ik al gezien', het zien van dit avontuur komt het best tot zijn recht op groot scherm, in de luie bioscoopstoel met goed geluid. Dit weekend is het tijd 'The prisoner of Azkaban' en 'The goblet of fire'. In respectievelijk het derde en het vierde deel van verfilmde boekklassieker van J.K. Rowling ondergaan de hoofdrolspelers de metamorfose van schuchtere jongerejaars naar strijdlustige pubers.


Maar ook verder is er van alles te zien in de Texelse bioscoop. Zo kunnen muziekliefhebbers terecht bij een muziekvoorstelling van 'The Cure'. Op zondag 9 juli 1978 in ‘The Rocket’, een kleine rokerige bar in Crawley Sussex, heeft The Cure voor het eerst opgetreden. Ongeveer 65 mensen kwamen toen op hun optreden af en genoten! Op zaterdag 7 juli 2018 in Hyde Park, een enorm park in Londen, kwam The Cure het podium op om 40 jaar LIVE optreden te vieren, ruim 65.000 mensen gingen toen uit hun dak. Dat werd vastgelegd.