Afbeelding
Foto: Job Schepers

Wat ik zeggen wou

Meer drukte, meer risico corona

Gezien wat TESO de laatste weken naar Texel heeft vervoerd begint het op het eiland onleefbaar te worden, als hier geen maatregelen worden genomen lopen we de kans dat we over een tijdje allemaal met het corona virus te maken krijgen.

De ene week zijn er 4% en de andere week zijn er 7% meer mensen vervoerd dan vergelijkbaar met verleden jaar, toen zat Texel al vol en nu met die hogere vervoerscijfers, geweldige cijfers voor TESO, maar waar blijven deze mensen?

Er zullen maatregelen moeten worden genomen om dit voor te zijn, maar hoe? Optreden tegen de toeristen? Houd u aan de richtlijnen en vermijd grote drukte. Denk aan de marktdagen. Kijk in de dorpen kijk langs de fietspaden, kijk in de winkel,s alles is vol en niemand doet wat er gevraagd wordt.

Naar mijn mening zou TESO hier best aan kunnen meewerken, door bijvoorbeeld met twee boten vol van Texel te varen en met één boot geladen van Den Helder terug te varen. Dit zou het aantal toeristen mooi terug kunnen brengen.

Laten we ook eens terugkomen op de telling van het aantal toeristische bedden. Dat moet spoedig gebeuren. We zitten nu zeker met 55.000 toeristen op het eiland, dit moet terug naar 45.000. Ik hoop dat ons gemeentebestuur dit inziet. Doe allen een stapje terug en laat ons eiland weer leefbaar worden.


Arie Maat, Den Burg