Floris-Jan Zwaag chipt de bal naar de green van 18
Floris-Jan Zwaag chipt de bal naar de green van 18

Van Schelt en Zwaag prolongeren clubkampioenschap Strokeplay

Lot van Schelt en Floris-Jan Zwaag zijn opnieuw Clubkampioen Strokeplay geworden bij de senioren. Vooral bij de heren was het een spannende strijd.


Dat winst met een voorsprong van vijf slagen niet vanzelfsprekend is, ervaart Floris-Jan zondag tijdens de tweede en beslissende ronde om het senioren clubkampioenschap strokeplay. De voorsprong verdwijnt als sneeuw voor zon na vier dubbel bogeys op zijn eerste vier holes. Jan Veening en Maurice Frantzen, zijn naaste belagers, profiteren en de laatstgenoemde komt aan de leiding, met één slag. Bij de turn daarentegen, na een slordige triple bogey op hole 5, staat Frantzen weer een slag achter op zijn beide flightgenoten.

Bij de dames kunnen Lot van Schelt en Marijke de Beer gaan matchplayen, zij hebben zaterdag beide hun eerste ronde in 100 slagen voltooid. Tot de turn gaat het redelijk gelijk op, maar als De Beer op de lastige par 5 vijftiende twaalf slagen nodig heeft, kan Van Schelt de winst niet meer ontgaan. Met een rondje 92 tegen 103 is zij voor maar liefst de zesde achtereenvolgende keer Clubkampioene Strokeplay bij de senioren.

Bij de heren komt Veening op hole 10 na een par (en bogeys van zijn flightgenoten) aan de leiding. Het is stuivertje wisselen. Frantzen valt als eerste af. Hij slaat op de par 4 elfde drie keer zijn afslag links en rechts out of bounds, holed uit in 10 slagen en terwijl hij naar de volgende afslag loopt, beseft hij dat zijn titelaspiraties plots zijn verdwenen. Hij wordt uiteindelijk vijfde. Op hole dertien komt Zwaag weer gelijk met Veening, maar dan gaat de Groninger tandarts in de fout. Zenuwen? Even gloort er hoop voor Veening als Zwaag de par 4 zeventiende verpest. Na een slechte tweede slag, moet hij een drop nemen om die heen en weer over de green te slaan; resultaat een 8. Hoewel hij het karwei moeizaam met bogey afmaakt, is Floris-Jan ook dit jaar clubkampioen bij de senioren.