Ook terreinen TESO

per 1 januari rookvrij


Op de Texelse boot en in de gebouwen op de wal mocht al niet worden gerookt, vanaf 1 januari 2020 zijn ook de terreinen en boot op- en afgang van TESO rookvrij.


"TESO wil bijdragen aan een zo gezond mogelijke omgeving voor iedereen, Roken past daar niet", meldt de bootdienst. Met het rookvrij maken van de veerhaventerreinen steunt TESO de landelijke beweging "Op weg naar een rookvrije generatie", een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.


"Een rookvrije omgeving bij TESO zorgt ervoor dat mensen niet worden blootgesteld aan tabaksrook, peuken en ander rookgerei als ze bij TESO op het terrein zijn. Door een rookvrije onderneming te worden, wil TESO voorkomen dat medewerkers en reizigers direct of indirect worden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Op deze manier kan worden bijgedragen aan een cultuur waar niet-roken de norm wordt en aan een rookvrije generatie.


Daarnaast prijken sigarettenpeuken al jaren bovenaan in de top tien van het strandafval. Door een rookvrije omgeving wordt ook een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de vervuiling van de prachtige, kwetsbare natuurgebieden nabij de veerhavens van de veerdienst."